•  

       

       

       

       

       

       

       

        • Filipove fotky zo Žiliny poputujú na výstavu do Turína
          • Filipove fotky zo Žiliny poputujú na výstavu do Turína

            13. 5. 2024

            Saleziánske múzeum "Casa Don Bosco" v Turíne organizuje pri príležitosti 200. výročia sna dona Bosca z deviatich rokov dočasnú výstavu. Venuje sa prehĺbeniu rozprávania histórie a ikonografie sna, ktorý zmenil život turínskeho svätca a orientoval jeho životné kroky k inšpirácii a zrodu saleziánskeho diela a charizmy.

            Súčasťou výstavy bude zbierka historických fotografií z počiatkov saleziánskeho diela v Taliansku. Našu pozorosť však priťahuje výber súťažných fotografií, ktoré reprezentujú sen don Bosca dnes po celom svete. 

            Náš žiak Filip Balvan, z III.GDM, do tejto súťaže poslal tri svoje fotografie vytvorené na Saleziánskom Miništrantskom Stretnutí vo februári 2024 v Žiline.

            A spomedzi 200 fotografií sa medzi 17 výhercov dostal aj Filip so svojimi fotkami, ktoré budú súčasťou tejto historickej výstavy od 22. mája do 22.septembra v múzeu "Casa Don Bosco" na saleziánskom Valdocco v Turíne.

            Fotografie zobrazujú živú atmosféru salezianskej charizmy prežitú počas Saleziánskeho Miništranstského Stretnutia. Filip sa spolu so zástupcami školy zúčastní inaugurácie výstavy v Turíne, kde dostane aj pamätný certifikát.

            Gratulujeme mu a tešíme sa na jeho zážitky z Talianska.

            Viac o výstave a súťaží sa môže dozvedieť priamo v článku múzea: https://museocasadonbosco.org/winners-of-the-photogaphy-contest-living-don-boscos-dream-today/?lang=en